Ruim twaalfduizend agenten beveiligen de Spelen

De Britse politie zet rond de 12.500 agenten in om de veiligheid tijdens de Olympische Spelen te handhaven. De agenten worden geleverd door 52 korpsen uit het hele land. Eerder kreeg de Britse politie nog forse kritiek voor het gebrek aan mankracht en het trage optreden tijdens de rellen van vorige zomer.

De agenten gaan samen met ruim tienduizend militairen zorgdragen voor de veiligheid tijdens de Spelen, die van 27 juli tot 12 augustus plaatshebben. Commissaris Chris Allison van de Metropolitan Police, die het veiligheidsbeleid coördineert, benadrukte dat er lessen zijn getrokken uit de rellen van vorige zomer en dat de strenge straffen die de daders hebben gekregen werken als afschrikmiddel. Hij zei verder dat er op piekdagen rond de 9500 agenten actief zullen zijn, dit in tegenstelling tot vorig jaar zomer.

Agenten gaan er alles aan doen om te voorkomen dat mensen rotzooi trappen. Omdat de gebouwen waar de Spelen plaatshebben goed beveiligd zijn worden de agenten vooral op straat ingezet, in het openbaar vervoer en op drukke plekken, zoals de toeristische trekpleisters Covent Garden en Leicester Square.

De agenten worden ondersteund door het leger. Onder meer Typhoon-gevechtsvliegtuigen, helikopters, twee oorlogsbodems en leden van de explosievenopruimingsdienst zullen betrokken zijn bij de beveiliging van Londen.