Stroomstoring Hoorn hindert eindexamens

Eindexamenkandidaten van scholen in Hoorn hebben dinsdagochtend bij het maken van hun digitale examens last gehad van een stroomstoring in de regio. Op de afdeling Newton van het Atlas College en op locatie d'Ampte van het Tabor College ondervonden scholieren problemen met hun computers.

De achttien vmbo-leerlingen van het Atlas College die dinsdagochtend hun digitale examen Engels aflegden, waren net twintig minuten bezig toen iets voor 09.00 uur de stroom uitviel. De leerlingen werden opgevangen in de aula. Toen de stroomstoring na een halfuur verholpen was, bleek de server nog niet te werken.

"We hebben de leerlingen voorgesteld om het examen op papier te maken. Uiteindelijk is in overleg besloten dat niet te doen, omdat ze dan opnieuw hadden moeten beginnen ", meldt examensecretaris van het Atlas College Robert Groot. De leerlingen konden na anderhalf uur hun examen voortzetten. Het eveneens voor dinsdag geplande digitale examen wiskunde is verplaatst naar volgende week donderdag.

De stroomstoring trof dinsdagochtend negenduizend huishoudens in een deel van Hoorn en Blokker. De oorzaak van het probleem bleek een kapotte transformator in een onderstation van stroombeheerder Liander.