Zwembaddrama zorgt voor ruzie in Tilburgse politiek

VVD-fractievoorzitter in Tilburg Cecile Franssen moet open kaart spelen over haar rol in het debat over het zwembaddrama. Fractievoorzitter Joost van Puijenbroek van Trots op Tilburg eist dat in een open brief. Een meisje van vijf maanden kwam in november om het leven doordat een speaker op haar hoofd viel in zwembad de Reeshof in Tilburg.

Van Puijenbroek verwijst in zijn brief naar een opgenomen telefoongesprek waarin Franssen zou bevestigen dat zij afspraken heeft gemaakt over de te volgen strategie tijdens het debat. De VVD'er zou met de PvdA hebben afgesproken dat de twee collegepartijen elkaars wethouders de hand boven het hoofd houden.

Van Puijenbroek noemt de 'achterkamertjespolitiek' van Franssen in de brief een 'smet op de Tilburgse politiek'. Hij laat vrijdag in een toelichting weten dat wie binnen zijn partij zo zou handelen als Franssen uit de fractie zou worden gezet. Franssen heeft nog niet op de open brief gereageerd.

Vorige maand werd duidelijk dat de gemeente al in 2006 was gewaarschuwd over de ophanging van de geluidsboxen in het zwembad. Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog of iemand aansprakelijk kan worden gesteld. De gemeente heeft vooruitlopend op de uitkomst van het strafrechtelijk onderzoek een medewerker voorwaardelijk ontslagen. Tegen twee anderen worden maatregelen overwogen.

VVD-wethouder voor gemeentegebouwen Joost Möller overleefde twee weken terug een motie van wantrouwen.