Helmonders gaan agenten te lijf

Twee agenten zijn donderdagavond in Helmond lichtgewond geraakt toen ze werden aangevallen door een automobilist. Toen twee andere personen zich met de situatie bemoeiden escaleerde de zaak. De agenten liepen diverse verwondingen op aan het hoofd. Een politie-uniform overleefde de worsteling niet.

De politie probeerde rond 19.00 uur een 32-jarige automobilist uit Helmond aan te houden aan de Braakse Bosdijk. De man gedroeg zich agressief toen hij weigerde mee te werken aan een alcoholonderzoek waarna de agenten pepperspray in zijn gezicht spoten. De man zette het op een rennen naar een woning aan het Hercules Seghersplantsoen. Vervolgens probeerde hij de voordeur in te trappen.

De agenten zagen kans hem aan te houden, maar de man verzette zich hevig waarna een worsteling ontstond. Daarbij sloeg de man meerdere keren tegen het hoofd van de dienders. Toen de 28-jarige vrouw van de automobilist opdook bemoeide ze zich met de arrestatie en trok een van de agenten aan de haren. Een andere man, een 43-jarige Helmonder, probeerde vervolgens een agent weg te trekken.

De drie konden uiteindelijk worden aangehouden. Ook werd nog een vierde arrestatie verricht. Een 44-jarige Helmonder werd gepakt omdat hij de agenten uitschold. Hij kon na verhoor naar huis. De rest zit nog vast.