Schöne: "Het waren hele mooie jaren"

Lasse Schöne speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor N.E.C. De Deen gaat vanaf komende zomer aan de slag bij Ajax. In zijn laatste optreden werd N.E.C. uitgeschakeld in de strijd om Europees voetbal.

Bij rivaal Vitesse gingen Schöne en zijn ploeggenoten met 2-0 onderuit. "Het was niet onze beste wedstrijd", zei de Deens international tegen Omroep Gelderland. "Het stond vrij aardig bij ons", vervolgt Schöne. N.E.C. sloot het duel af met negen man."Zij kwamen er niet makkelijk doorheen en kregen nauwelijks kansen."

De middenvelder moet zich donderdag alweer melden bij de Deense nationale ploeg, waarmee Schöne naar het EK in Oekraïne en Polen gaat. "Een korte vakantie voor mij. Ik ben geen vaste waarde, maar je weet nooit hoe het loopt", verklaart de spelmaker.

"Natuurlijk hoop ik op speelminuten op het EK." Schöne kijkt terug op een mooie periode bij N.E.C., waar hij in 2008 tekende. "Bij N.E.C. kijk ik terug met een super gevoel. Het waren hele mooie jaren. Nu is het tijd voor een nieuw avontuur", besluit de 25-jarige middenvelder, die transfervrij naar landskampioen Ajax vertrekt.