Raúl verlaat Schalke voor avontuur in Qatar

Raúl maakte onlangs bekend dat hij niet verder gaat bij Schalke 04. Hij gaat in de nadagen van zijn imposante carrière naar Qatar. Hij tekent bij Al Sadd. De routinier van de ploeg uit Gelsenkirchen nam onlangs afscheid en was toen zichtbaar vol van emoties.

De Spanjaard maakt nu transfervrij de overstap naar Al Sadd. Dit meldt de ploeg uit de woestijn op de officiële website. De goalgetter kon naar meer ploegen uit dat land, maar zijn keuze viel op Al Sadd. In het verleden speelden onder andere Romario en Afonso Alves bij die club. Trainer Co Adriaanse was er in het verleden werkzaam.

Zondag wordt Raúl gepresenteerd aan de aanwezig media en toegestroomde fans. Na een lange voetballoopbaan is het tijd om af te bouwen. De 34-jarige aanvaller speelde zestien jaar lang voor Real Madrid. Als kind van de club speelde hij liefst 741 wedstrijden waarin hij 323 keer wist te scoren. In 2010 maakte hij de overstap naar Gelsenkirchen, omdat de leiding van De Koninklijke het niet meer in hem zag zitten.