Roeier Simon stopt na Londen

Roeier Diederik Simon zal na de Olympische Spelen in Londen zijn carrière beëindigen. De 42-jarige topsporter zal deze zomer deel gaan nemen aan zijn vijfde Spelen. Hij won goud in 1996 met de Holland Acht en zal op hetzelfde onderdeel zijn loopbaan af gaan sluiten.

"Dat is zeer waarschijnlijk. Hoewel ik denk dat ik nog wel een tijdje mee zou kunnen. Maar op een gegeven moment is het gewoon klaar," zei Simon tegen NUsport. De sporter die in Sydney (2000) en Athene (2004) ook nog zilver won heeft geen zin om na een slopende selectieprocedure hier na de Spelen weer in terecht te komen. "Het is echt niet zo dat ik een abonnement heb en pas als ik dat opzeg de volgende de boot in kan. Zo werkt dat niet. Er zijn selecties en ik zal me elk jaar moeten bewijzen."

Simon blijft de Spelen een speciaal evenement vinden. "Ik vind het nu toch wel weer een beetje spannend worden. Het is zeker niet zo van: oh, daar gaan we weer. Het voelt alsof ik er voor de eerste keer naartoe ga," zei de roeier die verder van het evenement weinig mee wil krijgen. "Ik ben helemaal geen sportliefhebber. Ik ga ook meteen naar huis als ik klaar ben. Tuurlijk! Je komt toch nergens in en heel Londen is dan overladen met hysterisch volk dat allemaal de Spelen wil meemaken. Reden voor mij het land te ontvluchten."