[NBA] Chicago zet Indiana aan de kant

Chicago Bulls is nog een zege verwijderd van een topklassering in de Eastern Conference van de NBA. De Bulls waren woensdag met 92-87 te sterk voor Indiana Pacers. Als de koploper ook zijn laatste duel wint, levert dat thuisvoordeel op in de play-offs. Daarvoor dient te worden afgerekend met Cleveland Cavaliers.

Kyle Korver had met twintig punten een belangrijk aandeel in de zege van Chicago. Sterspeler Derrick Rose, die hersteld is van een enkelblessure, maakte tien punten. Voor Indiana, dat zich ook al plaatste voor de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie, was Lance Stephenson topscorer met 22 punten.

Oklahoma City Thunder ging thuis verrassend onderuit tegen Denver Nuggets. De bezoekers waren de nummer twee van de Western Conference met 106-101 de baas. Kevin Durant kon een nederlaag ook niet voorkomen met 32 punten. Voor de Nuggets was Ty Lawson succesvol met 25 punten.

San Antonio Spurs behaalde een 110-106 overwinning bij Phoenix Suns. Patty Mills maakte 27 punten voor de lijstaanvoerder in het westen, die Tim Duncan, Tony Parker en Manu Ginobili rust gunde. Voor San Antonio was het de negende overwinning op rij. Dan Gadzuric speelde zeven minuten mee tijdens de 99-93 zege van New York Knicks op Los Angeles Clippers. De Hagenaar kwam niet tot scoren.

Overige uitslagen
Orlando Magic - Charlotte Bobcats 102-95
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 85-96
Milauwkee Bucks - Philadelphia 76ers 85-90


Chicago zet Indiana aan de kant in NBA (Foto: Novum)