Ferguson lovend over collega Blanc

Sir Alex Ferguson is goed te spreken over Laurent Blanc. Hij ziet in de bondscoach van Frankrijk een talentvolle trainer. Sir Alex kijkt vooral op vanwege de goede prestaties van Frankrijk.

Sinds de aanstelling van Blanc lijken slechte tijden, waarin dramatisch werd gepresteerd, voorbij. De voormalig verdediger kwam in het verleden twee seizoenen uit namens Manchester United. Ferguson was destijds zijn oefenmeester.

Door die goede prestaties wordt Blanc met enige regelmaat gelinkt aan grote Europese ploegen. De 46-jarige trainer heeft zich nog niet uitgelaten over de periode na het komende EK. Volgens geruchten wil Roman Abramovic van Chelsea hem maar al te graag aanstellen. "Hij heeft zeker kwaliteiten als coach. Kijk alleen maar naar de prestaties van Frankrijk. Het is een winnend team geworden", vertelt Sir Alex in gesprek met RMC Sport.

"Toen hij speelde bij Manchester, trainde hij erg scherp. Hij lette goed op onze traingingsmethoden. Daaraan kun je zien dat hij intelligent is. Frankrijk is weer net als het team van 1998 (wereldkampioen, red). De afwisseling tussen jong en oud is aanwezig, ervaren jongens staan de jonkies bij."