Van den Brink over mislopen landstitel: "Nog steeds gefrustreerd"

Gisteren berichtten we over de Australische kampioenswedstrijd tussen Brisbane Roar en Perth Glory die door een fout van de scheidsrechter door Brisbane werd gewonnen. Aan de zijde van Perth Glory stond onze landgenoot Bas van den Brink in het veld. FOK!sport nam contact met hem op en stelde de verdediger een aantal vragen over deze finale.

Hoe was het om met Perth Glory de Grote Finale te halen?

"Voor ons elftal een super prestatie. De club is vorig seizoen onderaan geëindigd en we stonden met de kerst één na laatste, dus we hebben een aardige inhaalslag kunnen maken."

Hoe heeft het team (en de stad Perth) naar deze wedstrijd toegeleefd?

"Het was erg lang geleden dat de club zo goed presteerde, dus er heerste heel veel opwinding en spanning in de stad en club. Ook in Brisbane zijn we nog erg veel supporters tegen gekomen en allemaal even blij met onze algehele prestatie dit seizoen. Er waren zo'n 4000 fans meegereisd en dat is aardig wat, zeker als je bedenkt dat het 5 uur vliegen is en een retourtje dit weekend minimaal €800 was. Dat geeft wel aan dat de stad een weekje helemaal Perth Glory was."

Wat schoot er allemaal door je heen toen de scheidsrechter diep in blessuretijd om zo'n reden een penalty aan Brisbane gaf?

"Nee!!! En ik wist dat het klaar was. Ik was vreselijk kwaad en ben blij dat ik dat niet volledig heb geuit op dat moment. Heel erg zuur om een onterecht penalty tegen te krijgen, zeker omdat we al voorbij de blessuretijd waren, hij buitenspel stond en zelf gewoon de bal mistte en zichzelf daardoor uit balans bracht."

Hoe is het team er nu aan toe nadat jullie op een manier als deze hebben verloren?

"We zijn nog steeds gefrustreerd, maar we moeten ook inzien dat Brisbane Roar de betere ploeg is geweest dit jaar en ook in de finale. We hadden er alles aan gedaan, dus we zijn wel trots op onze prestatie, maar balen wel."

Hieronder nogmaals de beelden van het winnende doelpunt.

Brisbane Roar wint Australisch landskampioenschap door fout scheidsrechter (Bron: YouTube)