[Premier League] United veel te sterk voor Villa

Manchester United heeft zich zondag moeiteloos gehandhaafd aan kop van de Premier League. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson won thuis met 4-0 van Aston Villa, en behoudt een voorsprong van vijf punten op naaste belager Manchester City.

United liet er weinig twijfel over bestaan wie de sterkste van de twee ploegen was. Al na zeven minuten was het raak. Ciaran Clark van Villa had Ashley Young onderuit gehaald in het strafschopgebied voordat Wayne Rooney uit de toegekende penalty de 1-0 liet aantekenen.

Niet ver voor rust sloeg United weer toe. Danny Welbeck profiteerde van goed voorbereidend werk van Patrice Evra: 2-0. In de tweede helft was Rooney weer trefzeker. De spits van de Mancunians scoorde in de 73e minuut uit een voorzet van Antonio Valencia. Het was zijn 24e doelpunt in de Premier League dit seizoen. Ver in blessuretijd liet Manchester de fans op Old Trafford zelfs nog een keer juichen. Luis Nani tekende voor de treffer.

Aston Villa staat op de veertiende plaats in de Premier League. De club uit Birmingham staat zes punten boven de degradatiestreep en moet in de resterende duels nog voorzichtig zijn.

Manchester United veel te sterk voor Aston Villa (Foto: Novum)