Charge Balotelli onbestraft

Mario Balotelli wordt door de FA niet bestraft voor zijn zware overtreding op Alexandre Song in de wedstrijd Arsenal - Manchester City. Dit omdat de overtreding werd geconstateerd. De beelden toonden overduidelijk aan dat Balotelli een 'doodschop' uitdeelde aan zijn tegenstander.

De regels van de Engelse voetbalbond schrijven echter voor dat bestraffing op basis van beelden alleen mag plaatsvinden als geen van de arbiters de overtreding heeft geconstateerd. Dat was wel het geval. Balotelli speelde het duel met Arsenal niet uit omdat hij twee keer een gele kaart moest ontvangen. Het was de vierde rode kaart van het seizoen waardoor hij wel een schorsing tegemoet kan zien. Bovendien was City-trainer Roberto Mancini na afloop woest op zijn enfant terrible.

Balotelli viel tot nog toe vaker op door zijn wangedrag dan door zijn prestaties binnen de lijnen. Ook dit seizoen valt de Italiaan met Ghanese roots van het ene in het andere incident. Het geduld van Mancini lijkt langzamerhand op te raken, zo liet de Italiaanse manager na afloop van Arsenal - City merken.