Games: een verzameling 1-aprilgrappen

[Update] Voor Prototype 2 en Mass Effect zijn ook twee nieuwe filmpje toegevoegd aan de 1 aprilgrappen-verzameling. Bekijk ze onderaan het bericht.

Op 1 april ben je nergens veilig. Zowel gamedesigners als game-websites hebben flauwe grappen online gezet waarbij we voor de gek gehouden worden. Sommige zijn echt grappig, anderen weer wat flauw. FOK! verzamelt een aantal van deze grappen en zet ze op een rijtje voor je.

Google: de grap van Google mag je niet ontgaan zijn. Ze hebben Dragon Quest gemixt met Google maps, genaamd Google Quest.

Mojang: indie-ontwikkelaar Mojang heeft een nieuw idee in de wereld geholpen met Mars Effect. Een soort 16 bit Minecraft in de ruimte.

Harmonix: Harmonix wil muziek naar de gezelschapstafel brengen met een bordspel voor Rock Band: The Board Game.

Blizzard: verschillende hoaxes zijn online geplaatst door Blizzard. Zo kondigde Blizzard een iPhone-game, een VR-bril, een Starcraft Tamagotchi en een typecursus voor Zerg-fans aan.

Microsoft: de Neanderthalers komen naar Age of Empires Online.

Metacritic: de ontwikkelaars van Metacritic hebben een site opgezet waar de journalisten zelf beoordeeld worden. De site heet Metametacritic.

Naast deze lolbroeken zijn er ook een paar grapjassen bezig geweest met filmpjes voor nieuwe games, waaronder een fan-filmpje voor Assassin's Creed.

 

Sega: Sega's Bass Fishing of the Dead.
 

Atlus: Block of Ages.
 

Valve: de ontwikkelaars bij Valve dachten de wereld te shockeren met de aankondiging van Half Life 3.

Mass Effect-cartoon

Prototype P.A.M