Tientallen gestolen auto's bij sloperij Vlaardingen

Bij een autodemontagebedrijf op een industrieterrein in Vlaardingen zijn meer dan honderd gestolen auto's en auto-onderdelen aangetroffen. De directeur van het bedrijf is aangehouden, meldt de politie vrijdag.

De gemeente stuitte in november bij een controle al op de voertuigen en onderdelen. Omdat werd vermoed dat het om gestolen spullen ging, werd de recherche ingeschakeld. Die concludeerde na onderzoek van honderden onderdelen, voertuigen en motorblokken dat veel van de spullen inderdaad van diefstal afkomstig bleken te zijn.

De 42-jarige directeur van de autosloperij werd in november al aangehouden en is inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van het onderzoek. Hij wordt verdacht van heling. Justitie heeft beslag gelegd op eigendommen van de man, waaronder auto's en vaartuigen.

Deze week zijn de gestolen spullen van het terrein aan afgevoerd. Het gaat om 85 motorblokken, 43 auto-onderdelen en 36 voertuigen. De spullen kwamen uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland en zijn bij elkaar ongeveer een ton waard.