Van Hummel: "Ben sterker geworden"

Wielrenner Kenny van Hummel eindigde gisteren in de lastige eerste etappe van de Ronde van Catalonië als vierde door de sprint van het peloton te winnen. Het markeert de vooruitgang die hij heeft geboekt, omdat de Nederlander in het verleden in heuvelkoersen steevast niet met de besten meekon.

"Dat ik de snelste ben van het peloton na een lastige rit als gisteren geeft aan dat ik sterker ben geworden. Ik krijg daar veel vertrouwen door," zei Van Hummel op de website van zijn ploeg Vacansoleil-DCM. In de buurt van de zege kon hij echter niet meer komen, want het peloton eindigde op anderhalve minuut achterstand van dagwinnaar Michael Albasini.

"De afspraak was dat ons team vanaf de top van de laatste klim zou kijken hoe ik erbij zat en of het nog zin had om te rijden. Ik zat er nog fris bij maar het gat met de koploper was inmiddels te groot. Dat is erg jammer en wellicht hadden we eerder moeten gaan rijden maar je ziet dat andere ploegen met rappe mannen ook niet durfden voor die slotklim. Ik ben hier om verder te investeren en als het nog een keer op sprinten aankomt dan heb ik veel vertrouwen."