Marvel laat Sega geen games meer maken

Stripboekgigant Marvel benadert game-uitgever Sega niet meer om games te maken gebaseerd op films over zijn superhelden. Dat heeft het bedrijf achter Iron Man en The Avengers laten weten aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Een officiële reden om Sega voortaan links te laten liggen noemt Marvel niet. De gemiddelde cijfers voor de filmspellen van Sega zouden echter een reden kunnen zijn voor het beëindigen van de samenwerking.

Het vorig jaar zomer verschenen Captain America: Super Soldier kreeg niet meer dan een zes. De twee Iron Man-spellen kregen een onvoldoende, terwijl Thor: God of Thunder het bij recensenten moest doen met een drie.

Volgens de stripboekenmaker is de tijd waarin gamebedrijven een spel rond een film moeten maken veel te krap. De eindproducten voldoen daardoor niet aan de verwachtingen van gamers. Voor de actiefilm The Avengers, die eind april in de bioscoop te zien is, wordt gewerkt aan een Facebook-game. De productie van dergelijke spellen is goedkoper.


Marvel laat Sega geen games meer maken (Foto: Novum)