Eriksen ziet Ajax als springplank naar Spanje

Christian Eriksen wordt wekelijks in verband gebracht met de beste clubs uit Europa. Voorlopig blijft hij nog even wekelijks uitblinken bij Ajax.

Als jeugdspeler kon Eriksen naar clubs als Barcelona en Chelsea. De Deense middenvelder koos voor Ajax en is daar uitgegroeid tot een dragende kracht. Sinds zijn doorbraak zitten er wekelijks clubs als Barcelona, Arsenal, Chelsea, Manchester City en United op de tribune.

Maar het lijkt erop dat de Engelse clubs in het vervolg beter thuis kunnen blijven. Eriksen ziet zichzelf niet voetballen in de Premier League. "Ik weet niet waar ik terecht ga komen. Maar de Spaanse competitie past het beste bij mijn speelstijl. Daar ben je meer aan de bal en heb je als speler meer de kans om iets te creëren", zegt Eriksen in een interview met Goal.com.

"In de Spaanse competitie heb je minder persoonlijke duels dan in de Premier League. Ik kan me later natuurlijk wel ontwikkelen tot een meer fysieke speler, maar op dit moment past de Spaanse competitie beter bij mij." Het grootste deel van de eerste selectie van Ajax bestaat uit spelers die zijn opgeleid door de Amsterdamse club.

Volgens Eriksen is Ajax dan ook de beste clubs voor jonge spelers om door te breken. "Is Ajax een springplank naar een grotere club? Ja, dat denk ik wel. Als je hier een van de beste spelers bent en dat iedere week laat zien, dan krijg je zeker de kans om te verhuizen naar een grotere club. Maar je hoeft niet zo maar te vertrekken. Ajax is namelijk nog altijd een grote club. Maar als je als speler de kans krijgt om naar een grotere club te gaan, dan grijp je die", aldus Eriksen.

Eriksen kwam op zijn zestiende naar Ajax. "Een van de redenen dat ik naar Ajax ben gegaan is dat de stap vanaf mijn vorige club niet te groot moest zijn. Ik wist dat ik het niveau hier aan zou kunnen en dit is de beste plek om mezelf te ontwikkelen. Het was hier niet zo dat je aan kwam en het idee kreeg dat je niet zou spelen tot je 25ste. Bij Ajax weet je dat als je het goed doet op de training je vanzelf je kans krijgt. Dat gebeurde ook met mij."

"Ajax wil ieder jaar kampioen worden en in de Champions League spelen. Maar dat is moeilijk met zo'n jong team en de vele blessures die we dit jaar hebben. Ajax wil natuurlijk niet alleen maar de grote clubs blijven voeden met spelers, maar hier realiseren ze dat ze zich wel in die situatie bevinden", besloot de jonge Deen.