[Six Nations] Wales verslaat Ieren in slotfase

Ierland heeft bij hun eerste wedstrijd bij de Six Nations geen revanche weten te nemen op Wales, dat hun in de kwartfinale van het WK rugby van afgelopen oktober uitschakelde. In eigen huis werden de Ieren na een spannende partij op een 21-23 nederlaag getrakteerd.

De Ieren kwamen vroeg op een voorsprong via een penalty van Jonathan Sexton, maar zag Wales al snel een try maken via Jonathan Davies. Bij rust stond Ierland toch voor, via een try van Rory Best en een conversie van Sexton, die eerder nog een penalty miste.

Direct na rust wist Sexton weer een penalty te benutten, waarna Priestland er twee miste. Zijn ploeggenoot Leigh Halfpenny wist wel raad met een penalty en een conversie na weer een try van Davies en bracht daardoor Wales weer op voorsprong 13-15.

Vervolgens moest Wales na een gele kaart voor Brian Davies tien minuten met een man minder spelen. Daar wist Ierland optimaal van te profiteren via een penalty van Sexton en een try van Tommy Bowe. De 21-15 voorsprong leek genoeg voor de zege, maar in de slotfase kwam Wales alsnog langszij. Eerst maakte George North in de 76e minuut een try, waarna Halfpenny in de slotminuut een toegekende penalty wist te benutten.