Ferrari presenteert de F2012

Het Formule 1-team Ferrari heeft vandaag de Formule 1-auto voor het seizoen 2012 gepresenteerd. De Italianen onthulden de F2012 in het hoofdkwartier in Maranello. De bedoeling was oorspronkelijk om de bolide op Fiorano gelijk een shakedown te geven, maar een dik pak sneeuw zorgde ervoor dat dit plan afgeblazen moest worden.

De bolide valt op doordat er net als bij Caterham een knik in de neus zit, dit in tegenstelling tot McLaren dat voor een vloeiende oplossing had gekozen. De uitlaten van de Ferrari lijken veel op die van de McLaren en zitten aan de achterzijde van het bodywork weggewerkt. Daarnaast hebben de Italianen de complete vering van de auto aangepast. Tot afgelopen jaar werd het pushrodsysteem gebruikt, maar dat is zowel voor als achter ingeruild voor pull rod, wat voor een compacter veersysteem zorgt.

Met de F2012 moeten coureurs Fernando Alonso en Felipe Massa weer voor de coureurs titel gaan die voor het laatst in 2007 naar de Italianen ging. Daarnaast moet het schamele aantal van één zege van vorig jaar weggepoetst worden door een auto die in de basis veel agressiever ontworpen is dan de bolides van de afgelopen jaren. De eerste meters met de F2012 zullen volgende week in Jerez gereden gaan worden.