Albert deelt WK-premie toch met Belgische veldrijders

De Belg Niels Albert won afgelopen zondag in eigen land het wereldkampioenschap veldrijden. De renner zou volgens afspraak zijn winstpremie van 22.000 euro moeten delen met zijn landgenoten, maar zijn manager Christophe Roodhooft weigert hier aan mee te werken.

"Niemand van de andere Belgen heeft iets bijgedragen aan de titel van Niels. Integendeel, hij heeft alles alleen gedaan. Het waren net de andere Belgen die op hem hebben gejaagd. Waarom moet hij dan een premie afstaan?" zei Roodhooft zowel op de Belgische radio als in Het Laatste Nieuws.

De bondscoach van de Belgische veldrijders Rudy De Bie is hier niet over te spreken. "Jaren geleden hebben we afgesproken dat de winnaar zijn bondspremie afstaat aan de teammakkers. Afspraak is afspraak." Bondsvoorzitter Tom Van Damme is het hier mee eens. "Roodhooft moet beseffen dat dit niet het laatste WK van Niels Albert was…"

Update 13.09 uur

Niels Albert zal toch gewoon zijn winstpremie van het WK veldrijden delen met de andere Belgische veldrijders, zo heeft zijn manager Christoph Roodhooft bekendgemaakt. "We willen Niels vooral van zijn wereldtitel laten genieten en het was nooit onze bedoeling om hier zo'n polemiek rond te creëren. Niels wil ook absoluut niet overkomen als iemand die alleen aan geld denkt."