Van Persie doet Facebook-oproep naar fans

Robin van Persie heeft op zijn Facebook-pagina een opmerkelijk bericht geplaatst. De Nederlandse aanvaller van Arsenal is teleurgesteld over de kritiek die zijn ploeg de laatste tijd krijgt en roept via de sociale media op tot eensgezindheid.

Op zijn Facebook-pagina heeft hij een verklaring gezet, waarin hij de fans en criticasters vraagt om als één blok achter Arsenal te gaan staan. Hij deed deze oproep vanwege de FA Cup-wedstrijd tegen Aston Villa van komende zondag. De Engelse club kan wel wat steun gebruiken na de 2-1 verliespartij tegen Manchester United.

Dit verlies betekende het derde verloren competitieduel op rij voor de Gunners. Tevens was er veel kritiek op de wissel van Arsène Wenger. De Franse trainer wisselde jongeling Alex Oxlade-Chamberlain voor Andrei Arshavin. Die laatste maakte vervolgens een grote fout waaruit Manchester United het winnende doelpunt maakte. Ook Van Persie was verbaasd over de wissel.

"Er zijn nog veel wedstrijden te spelen dit seizoen. We hebben ons hersteld van de laatste wedstrijden en willen opnieuw winnen. Dat iedereen ons afschrijft, is een grote fout", vertelde Van Persie. "Dit kan nog steeds een goed seizoen voor ons worden. We kunnen de FA Cup winnen en we zitten nog steeds in de Champions League. We zullen altijd 100 procent geven en we zullen één van de deze prijzen thuis brengen. Hopelijk allebei. Laten we ons allemaal verenigen en strijden." aldus de spits.