Ecclestone: "Bahrein land met minste problemen in Golfregio"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt dat de Grand Prix van Bahrein dit jaar gewoon door zal moeten gaan. De onrust in het Koninkrijk houdt echter aan en ook de mensenrechten worden geschonden, maar de Brit lijkt zich daar niet druk over te maken.

"Iedereen praat veel over dat deel van de wereld, maar Bahrein is het land met de minste problemen in die regio," zei Ecclestone in de Salzburger Nachrichten. Hij was in Kitzbühl om daar de wereldbekerwedstrijden skiën bij te wonen. De Brit denkt dat ook de Formule 1 getroffen kan worden door de financiële crisis. "Door de lengte van onze contracten zijn we vrij immuun gebleven voor de globale problemen. Maar als de situatie niet verandert moeten ook wij ons schrap zetten voor barre tijden."

Op het gebied van races heeft Ecclestone over belangstelling niet te klagen. "We zouden vandaag nog vijf nieuwe promotors kunnen vastleggen. De vraag is hoog. Mexico heeft veel belangstelling. Meer races kosten ons en de teams meer geld, omdat ze hun personeelsbestand dan uit dienen te breiden. Maar er zijn altijd oplossingen."