[Primera División] Barça wint, driemaal Messi

Lionel Messi heeft zondag een belangrijke rol gespeeld in de 4-1 zege van Barcelona bij Málaga. De kleine Argentijn scoorde drie doelpunten voor de Catalanen. Alexis Sánchez maakte de 2-0 namens Barcelona. Salomon Rondon redde de eer van de thuisploeg, waar Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy een basisplaats hadden.

Osasuna hield Valencia eerder zondag op een 1-1 gelijkspel. De nummer drie van de ranglijst kwam via Roberto Soldado vijf minuten voor tijd op voorsprong, maar de thuisploeg kwam terug. Twee minuten in de blessuretijd tekende Lolo voor de gelijkmaker. Tussendoor was Valencia met tien man komen te staan. David Albelda kreeg in de negentigste minuut rood.

Real Mallorca won uit bij promovendus Rayo Vallecano met 1-0. Verdediger Ivan Ramis scoorde in Madrid in de 56e minuut.