[AC] Drogba leidt Ivoorkust langs Sudan

Didier Drogba heeft Ivoorkust zondag naar een 1-0 zege op Sudan geleid bij de Afrika Cup. De spits van Chelsea kopte in de 39e minuut als enige raak in Malabo. Ivoorkust is een van de favorieten voor de titel. Later zondag staat in Malabo ook de andere wedstrijd in poule B op het programma. Dan speelt Angola tegen Burkina Faso.

Ivoorkust, dat ruim honderd plaatsen hoger staat op de wereldranglijst dan het nietige Sudan, was bij vlagen veel beter. Drogba rondde een periode van pressie van de Olifanten af door een voorzet van Salomon Kalou binnen te koppen. Even later kwam de beste kans voor Sudan van Mudathir el Taieb. Zijn schot raakte de lat.

In de tweede helft was Arsenal-aanvaller Gervinho een aantal keren dichtbij een tweede Ivoriaanse goal. Hij kreeg de bal echter niet in het doel, waardoor Sudan kansen hield. Uiteindelijk hield Ivoorkust toch de kleine voorsprong vast.