[AO] S. Williams en Kvitova simpel door

Serena Williams en Petra Kvitova hebben zich vandaag geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. Beide tennissters kenden weinig moeite met hun tegenstandsters.

Williams trof de Hongaarse Gerta Arn en de Amerikaans gunde haar tegenstandster slechts twee games; 6-1 en 6-1. Arn, 92e op de wereldranglijst, wist zich slechts eenmaal eerder te plaatsen voor de derde ronde van een Grand Slam-toernooi. Ze kwam tegen Williams, voormalig nummer één van de wereld, simpelweg tekort. In de achtste finales treft Williams, winnares in 2003, 2005, 2007, 2009 en 2010, de Russische Ekaterina Makarova. Zij wist verrassend met 7-6 en 6-1 van Vera Zvonareva te winnen.

Kvitova wist zich ten koste van Maria Kirilenko voor de achtste finales te plaatsen. Kvitova, als tweede geplaatst in Melbourne, zag haar Russische tegenstandster bij een stand van 6-0 en 1-0 in het voordeel van de Tsjechische vanwege een blessure opgeven. In de vierde ronde treft Kvitova, winnares van Wimbledon, de als 21e geplaatste Ana Ivanovic. De Serviche wist in de tweede ronde onze landgenote Michaëlla Krajicek nog te verslaan.