Ferguson: "Nog drie jaar bij Manchester United"

Sir Alex Ferguson hoopt nog drie jaar coach van Manchester United te blijven. Dat zegt de Schot zaterdag op zijn 70e verjaardag tegen MUTV, het televisiekanaal van Manchester United. "Ik denk dat ik nog drie jaar te gaan heb. Zolang mijn gezondheid goed blijft en ik er nog plezier in heb en voldoening krijg als het team zijn best doet." Ferguson staat sinds 1986 aan het roer bij United.

Ferguson haalt zijn nieuwe motivatie uit het opleiden van nieuwe spelers tot een succesvol team. "Er zijn nieuwe spelers zoals Phil Jones, Chris Smalling, Ashley Young en Danny Wellbeck en zij hebben nog geen kampioenschap gewonnen. We moeten onze dominantie in de Premier League voortzetten en zonder twijfel is het winnen van een Champions League hier ook belangrijk."

Sinds zijn komst naar Manchester in 1986 won Ferguson met de ploeg vanaf 1993 twaalf keer de Premier League. Vijf keer won zijn ploeg de FA Cup en vier keer de League Cup. In 1999 en 2008 werd de Champions League gewonnen en in beide jaren ook de Wereldbeker. In 1991 behaalden de Red Devils ook de Europa Cup II.