[Video] Voorzitter Zagreb uitgescholden tijdens persconferentie

Zdravko Mamic, voorzitter van Dinamo Zagreb, kreeg het afgelopen week zwaar te verduren tijdens een persconferentie. Hij moest zich voor de pers verantwoorden voor het ontslag van trainer Krunoslav Jurcic na de enorme zeper in de Champions League (1-7 verlies tegen Olympique Lyon).

Door dit resultaat werd Ajax op doelsaldo uitgeschakeld. Over de uitslag in Zagreb werd de dagen erna nog flink gesproken, aangezien er een sterk luchtje van omkoping aan de partij zat. Zo gaf een verdediger van Dinamo Zagreb een knipoog naar doelpuntenmaker Bafétimbi Gomis en werden er twee buitenspeldoelpunten van Lyon onterecht goedgekeurd.

Op de persconferentie ging het verder ook over de arrestatie van een aantal Kroatische officials, op verdenking van omkoping. Niet alleen de pers was afgekomen op de bijeenkomst, ook een aantal fans van Dinamo Zagreb waren aanwezig. De zogenaamde Bad Blue Boys zochten verbaal de confrontatie met Mamic.

De supporters reageerden hun frustraties af op de voorzitter en zijn zoon, technisch directeur Zoran Mamic. "Wat ben je toch een lafaard! Je liegt over onze club. Ga op je knieën!", riepen de Bad Blue Boys richting de preses. Mamic zelf bleef er opvallend rustig onder. Na ruim drie minuten geschreeuw te hebben richting Mamic, verdwenen de Blad Blue Boys uit de zaal.

Nadat zij de ruimte hadden verlaten, deelde Mamic nog een sneer uit naar de Kroatische pers: "Elke dag roepen de kranten op om mij te doden. Maar 95 procent van wat jullie schrijven is niet waar. En kijk nu wat deze mensen doen."

Hieronder beelden van de persconferentie.