HRT bouwt 2012-auto toch zelf

Het HRT F1 Team zegt de Formule 1-auto voor het seizoen 2012 toch in eigen huis te gaan bouwen. Hiermee worden de geruchten ontkracht dat de chassis zouden worden gebouwd door Caterham, hoewel dit volgens de regels niet toegestaan is.

HRT reed de afgelopen twee seizoenen met door Dallara gebouwde chassis en zou deze in willen ruilen voor Caterhams. Die partij zit echter zelf met een team in de Formule 1, maar uitbesteden aan een andere derde partij mag wel. HRT benadrukt dat dit niet het geval zal zijn en heeft zelfs een persverklaring hiervoor uitgegeven.

"In tegenstelling tot wat veel media berichten zullen het ontwerp en de constructie van onze auto voor 2012 niet door Caterham worden verricht," zo luidt de verklaring. "Momenteel wordt in ons hoofdkwartier in München door ons technische team, onder leiding van Jacky Eeckelaert en chef-aerodynamicus Stephan Chossse, hard gewerkt aan onze nieuwe auto voor volgend seizoen. Ondanks alle strakke deadline hopen we dat we de auto gereed hebben om in februari aan de eerste testsessies mee te doen."

Mocht HRT die deadline halen dan zal het voor het eerst zijn dat het team bij de wintertests aanwezig zal zijn. Zowel vorig als dit jaar waren de auto's maar net op tijd gereed voor de eerste race van het seizoen en werden de vrije trainingen en kwalificatie als testsessie gebruikt. Het leidde er dit jaar zelfs toe dat Vitantonio Liuzzi en Narain Karthikeyan in Australië niet mochten racen.