Lyon-trainer Garde: "0-2 bij Ajax gaf ons kracht"

Een wonder of achterkamertjespolitiek? De 1-7 zege van Olympique Lyon bij Dinamo Zagreb doet een hoop stof opwaaien.

Bij de Franse club kan het ze weinig schelen. Feit is dat Lyon door de monsterzege in Kroatië zich ten koste van Ajax heeft geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. "De wedstrijd kreeg een ongelooflijke wending na de rust en het ging allemaal zo snel dat we niet eens de tijd hadden om ons bezig te houden met het resultaat in Amsterdam", zei trainer Remi Garde.

"In de rust wisten we dat Ajax 2-0 achterstond en dat gaf ons de kracht en overtuiging dat we het onmogelijke konden waarmaken: hen passeren in de groep op doelpuntensaldo", aldus Garde, die zijn ploeg daarin zag slagen.

Preses Jean-Michel Aulas kwam superlatieven tekort voor de prestatie van Lyon. "Dit is misschien een van de wedstrijden waar Olympique Lyon zijn meest gepassioneerde voetbal heeft laten zien. Ik denk dat coach Rémi Garde erin is geslaagd om, na enkele moeilijke wedstrijden, het beste uit het team te halen."

"Terwijl iedereen vooraf riep dat we naar de Europa League zouden degraderen, hebben we het vertrouwen en de motivatie gehad om het onmogelijke te presteren. En we mogen het spel van Real Madrid tegen Ajax niet vergeten, de Spanjaarden hebben ons moed gegeven…"