Cruijff wil inzage in contracten directeuren

Johan Cruijff wil binnen 24 uur inzage in de contracten die zijn afgesloten met Louis van Gaal, Danny Blind en Martin Sturkenboom. Anders onderneemt de voormalige nummer veertien juridische stappen tegen zijn medecommissarissen bij Ajax. Dat zei Frits Barend, die Cruijff had gesproken, dinsdagavond in Pauw & Witteman.

De contracten met de drie beoogde directeuren werden door de overige vier commissarissen van Ajax afgesloten buiten medeweten van Cruijff. Die laatste wil die contracten inzien omdat hij medeverantwoordelijk is, maar krijgt ze niet. Cruijff wil bovendien een transcript van een gesprek wat de andere commissarissen met De telegraaf hadden inzien.

De andere vier commissarissen, Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids, lieten eerder dinsdag weten niet zomaar op te willen stappen. Ze wachten op een onderbouwing van het verzoek van de ledenraad en een gesprek daarover. Volgens Barend is Cruijff ook niet van plan op te stappen. "Niet zolang die andere vier niet opstappen en misschien wel helemaal niet."