Killzone 3 winnaar van drie Dutch Game Awards

Gisteravond, tijdens het Game in the City evenement, zijn voor de vijfde keer de Dutch Game Awards uitgereikt aan participanten. Hier is Guerrilla’s Killzone 3 als grote winnaar uitgekomen.

Killzone 3 sleept de ‘Best PC/console Game’, ‘Best Audio Design & Music’ en ‘Control Industry Award’-prijzen in de wacht. De laatstgenoemde prijs is gekozen door lezers van het industrietijdschrift Control. Andere games die in de prijzen vielen zijn Proun (‘Best Original Game Design’), Gatling Gears (‘Best Visual Design’) en WINta (‘Best Handheld/Mobile Game’).

De overige zeven prijzen gingen naar de volgende games: Radical Fishing van studio Vlambeer ontving ‘Best Online Game’, ‘Best Serious Game’ is naar Body Posture gegaan, 'Best Advergame' ging naar Sucker Punch Annihilation, Delicious – Emily’s Childhood Memories ontving de ‘Best Casual Game’-prijs en de ‘Best Student Game’ is naar Room Racers gegaan.

Ten slotte waren er ook twee prijzen die buitenlandse games konden winnen. Zo is er de ‘Games for Health Europe Award’, een Europese prijs voor de beste game die in de zorg toegepast wordt. Juf in a Box bleek de winnaar hiervan. De ‘Best Euro Indie Award’ is een internationale prijs die zich richt op indiegames. Deze is gewonnen door 112 Episode 01 HD. Alle games zijn te checken op de site van de DGA’s.