Ling doet aangifte tegen Ten Have

Tscheu La Ling heeft bij de politie van Breukelen aangifte gedaan tegen Steven ten Have. Ling beschuldigt de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax van laster.

Ten Have bracht hem in verklaringen aan de supportersvereniging en de ledenraad van de club in verband met omkoping. "Omkoping in de Slowaakse competitie is schering en inslag en dat ligt ten grondslag aan de afwijzing van Ling. We kunnen het alleen niet bewijzen, omdat we geen bankafschriften hebben", had de rvc-voorzitter tegen de fans gezegd.

Tijdens de ledenraadvergadering voegde Ten Have daar aan toe dat Ling iemand geld had geboden om spits Fanendo Adi over te nemen van AS Trencin, waar Ling eigenaar van is. Na onderzoek naar de uitspraken besloot de oud-international aangifte te doen. Hij eist een rectificatie.

"De brief met de motivatie voor de aangifte is ook naar de heer Ten Have gestuurd", zegt Mr. Jan Kabalt in De Telegraaf. "Daarin wordt hij gesommeerd om voor vanmiddag aan te geven dat hij de supporters van Ajax en de ledenraad zal laten weten dat de door hem gedane uitspraken over Ling onjuist zijn en geen feitelijke grondslag hebben. Ook zal hij zijn aansprakelijkheid moeten erkennen voor de eventuele schade die Ling hierdoor gaat lijden. De heer Ten Have zal dit schriftelijk moeten bevestigen."