Bröring: "Van Gaal wil zich verzoenen met Cruijff"

Louis van Gaal staat niet langer negatief tegenover een samenwerking met Johan Cruijff. Eind vorige week werd Van Gaal door vier leden van de Raad van Commissarissen benoemd tot algemeen directeur waarna een openlijke ruzie ontstond met de vijfde commissaris Cruijff.

Ruud Bröring, vriend van Van Gaal en diens klankbord, laat aan NUsport weten dat een samenwerking tussen de succescoach en clubicoon Cruijff niet langer onbespreekbaar is. "Louis staat er heel positief in. Hij wil er wat van maken. Samen met Cruijff als dat moet."

Voor dat het zover is zullen vele hobbels overwonnen moeten worden. Cruijff kreeg pas naderhand te horen dat Van Gaal aangesteld was en dat Danny Blind technisch directeur zou worden, waarna de nummer veertien zondag op de ingelaste ledenvergadering het vertrouwen opzegde in zijn medecommissarissen. Gisteren zei hij in Voetbal International dat een samenwerking met Van Gaal in principe onmogelijk is.

Bröring ziet echter wel mogelijkheden tot een samenwerking van het duo. "Ik zit er wel eens aan te denken, vooral als ik het programma Het familiediner of Het spijt me zie om een goede vriend van Cruijff te bellen om ze samen aan tafel te brengen. Nogmaals: ik denk dat Louis wel wil. Dit is zo zonde voor Ajax."

Van Gaals voormalige zaakwaarnemer Rob Cohen is minder enthousiast over een mogelijke terugkeer van de coach die in de jaren negentig met Ajax onder meer de Champions League en de wereldbeker won. "Louis had gewoon vier, vijf maanden moeten wachten tot Cruijff het had opgegeven. Nu richt zich alles tegen hem. Ik hoop dat Frank of Ronald de Boer hem belt om te zeggen dat hij het niet moet doen."