Van der Meyde: "Ik had Mister Ajax moeten worden"

Nadat PSV Andy van der Meyde niet langer wilde behouden werd het stil rondom de speler met een opmerkelijke carrière. Nu geniet hij van zijn vrije tijd en blikt hij terug tegenover De Pers.

Van der Meyde had niet verwacht dat zijn voetbal loopbaan al in 2010 zou stoppen. "Ik had echt het gevoel dat ik zou gaan bijtekenen bij PSV. Ik was weer fit, wachtte op een kans, maar toen zei Fred Rutten: het gaat niet door. In de auto, terug naar Diemen, hoorde ik al het bericht op de radio dat PSV afscheid had genomen van Andy van der Meyde. Het was net alsof het over iemand anders ging, heel onwerkelijk."

De Nederlander vertelt ook regelmatig last te hebben gehad van zijn Ajax tattoo. "Het verhaal ging dat ik een Ajax-tatoeage had. Dat is me de hele tijd blijven achtervolgen. Voor de wedstrijd tegen Ajax stond bij de training een groepje van de harde kern van PSV-fans me op te wachten. Ze wilden dat ik mijn kuit liet zien. Drie van hen werden binnengelaten in het gebouwtje op de Herdgang. Ze werden van harte welkom geheten. Stond ik daar in mijn onderbroek. Daarna was alles oké. Ik had hem al anderhalf jaar niet meer."

Achteraf baalt van der Meyde dat hij zo weinig wedstrijden heeft gespeeld. "Ik heb mooie clubs achter mijn naam staan, maar veel te weinig wedstrijden. Dat is onbevredigend." Volgens zichzelf is hij ook helemaal niet het type om in het buitenland te voetballen. "Ik ben geen type voor het buitenland, kun je achteraf stellen. Als ik een week op vakantie ben, dan wil ik al terug naar Nederland. Als ik het over zou mogen doen, dan zou ik nooit naar het buitenland zijn gegaan."

"Ik had gewoon Mister Ajax moeten worden. Maar ja, dat is achteraf. Dan is het altijd makkelijk lullen hè."