[WTF] Djokovic verslaat Berdych

Novak Djokovic heeft zijn eerste partij op de ATP World Tour Masters gewonnen. De Serviër had het zwaar tegen Tomas Berdych, maar wist de partij toch na twee en een half uur naar zich toe te trekken. Het werd 3-6, 6-3 en 7-6 (3).

Berdych begon voortvarend aan de partij en had in no-time een 4-0 voorsprong te pakken tegen de nummer één van de wereld. Djokovic wist één break terug te pakken, maar wist vervolgens enkele kansen niet te benutten. De Tsjech behield de voorsprong en won de set met 3-6.

De tweede set was echter weer voor Djokovic, die een vroege break pakte en vervolgens geen kans meer weggaf aan Berdych. In de beslissende set pakte de nummer zes van de wereld een break bij 2-3, maar gaf deze even zo snel weer weg door het slaan van twee dubbele fouten.

Op 6-5 kreeg Berdych alsnog een kans om de partij naar zich toe te trekken. Hij kreeg een matchpoint op de service van Djokovic, maar wist deze niet te benutten. Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen. Daarin bleek toch de klasse van Djokovic de beslissing te brengen. Hij won de tiebreak met 7-3 en won dus zijn eerste partij op de ATP World Tour Finals.