Telltale-medewerkers recenseren eigen game

Website Gamespot is er afgelopen week achtergekomen dat medewerkers van Telltale Games een gebruikersrecensie ingevuld hadden op Metacritic. De medewerkers gaven Jurassic Park de hoge score van een tien en waren laaiend enthousiast over de game en het bedrijf.

Gamespot merkte op dat de game maar vier recensies had gekregen van gebruikers. Alle vier de gebruikers gaven de game een tien en dit was al voordat de recensies van de media online stonden. Vanwege de manier van schrijven is Gamespot op onderzoek gegaan en twee van de recensies komen zeker van werknemers van Telltale Games af.

Gamespot heeft hiernaar gevraagd bij Telltale Games en die gaven aan dat zij het internetgebruik van medewerkers niet zullen censureren. Als medewerkers iets op een website plaatsen die met de gamesindustrie te maken heeft moeten zij kenbaar maken dat ze voor Telltale Games werken. Telltale Games vindt dat de gebruikersnaam van de medewerkers op Metacritic genoeg zegt en dat ze in het bericht zelf niet hoeven te zetten dat ze voor het bedrijf werken. Gamespot geeft aan dat alleen de gebruikersnaam niet genoeg is omdat niemand die gebruikersnaam zomaar koppelt aan medewerkers voor een bedrijf.

Momenteel is het gemiddelde cijfer voor Jurassic Park drastisch gezakt naar een dikke onvoldoende. Dit komt voornamelijk omdat andere gebruikers de game een nul geven vanwege de tien die de medewerkers hebben gegeven. Dit is niet de eerste keer dat dit soort dingen gebeuren. In maart plaatste een BioWare-medewerker het volgende samen met een tien als cijfer voor Dragon Age 2 ""Anything negative you'll see about this game is an overreaction of personal preference."