Nintendo overweegt meerdere Wii U-controllers per console

Nintendo is aan het nadenken of ze de Wii U ondersteuning geven voor meerdere Wii U-controllers. Hoe het er nu voorstaat lijkt het erop dat de Wii U een Wii U-controller zal ondersteunen, en voor de multiplayer games naast deze controller ook nog 4 WiiMotes zal ondersteunen.

Toen Nintendo de Wii U aan het publiek liet zien, maakte ze duidelijk dat de Wii U maar één Wii U-controller per console ondersteunt. Dit houdt in dat de Wii U-controllers niet in de winkel te koop zullen zijn, en dat je met multiplayer games WiiMotes moet gebruiken. De reden hiervoor is simpelweg omdat de kosten voor de Wii U-controllers te hoog zijn.

Vanwege de teleurstellende reacties hierop is Nintendo nu aan het nadenken of ze alsnog meerdere Wii U-controllers gaan ondersteunen. Als dit gebeurt, is de kans klein dat meer dan twee Wii U-controllers ondersteunt worden. Een niet nader genoemde bron zegt het volgende: "Nintendo weet nu dat ze absoluut twee tablets moeten ondersteunen. Op de E3 gaven ze dit niet toe, maar ze weten hoe belangrijk het is om het technisch mogelijk te maken om twee schermen te ondersteunen. Al zou het de framerate beïnvloeden, als een ontwikkelaar en speler lig ik daar niet wakker van. Het moet werken. Ontwikkelaars zullen hier goede games voor ontwikkelen. Als je een quiz-spel ontwikkeld, dan geef je geen ruk om de framerate."