Verkoopcijfers Capcom dalen ten opzichte van 2010

Capcom heeft haar halfjaarcijfers per 30 september 2011 bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat de verkopen een dalende trend laten zien ten opzichte van het vorige jaar. De verkopen zijn gedaald van USD 522 miljoen in 2010 naar USD 375,1 miljoen in 2011. De nettowinst bleef steken op USD 11,3 miljoen.

Capcom zelf legt de verklaring voor deze dalende trend in het feit dat zij geen grote titels heeft uitgebracht in de consumenten online entertainmentwereld.

Maar wat is er dan gekomen van de titels die Capcom wel heeft uitgebracht? Monster Hunter Portable 3rd ver., die alleen in Japan te koop was, verkocht 450.000 stuks. Super Street Fighter IV Arcade Edition kwam bij 400.000 huishoudens binnen net als Resident Evil: The Mercenaries 3D. Deze aantallen zijn overigens wel alleen de verscheepte exemplaren. Hierbij moeten de online aankopen nog opgeteld worden.

Het tweede halfjaar moeten deze verkoopcijfers een boost gaan krijgen volgens het bedrijf. Met uit te brengen spellen als Monster Hunter Tri-G (alleen in Japan), Dragon's Dogma, Resident Evil: Operation Raccoon City en Street Fighter X Tekken verwacht het bedrijf in totaal 6,7 miljoen exemplaren te gaan verkopen. Oh ja, en hier nemen we nog niet eens de verkopen van Snoopy's Street Fair voor de Iphone mee. Capcom heeft ook aangegeven na te denken over het uitbrengen van Monster Hunter Tri-G buiten Japan, maar heeft hierover nog geen beslissing genomen.