Botanicula verschijnt deze winter

Amanita Design, ontwikkelaar van het veelal geprezen Machinarium, laat weten dat hun nieuwe point and click-adventure Botanicula rond februari volgend jaar verschijnt.

Een exacte datum wilt studio-oprichter Jakub Dvorský niet te geven, maar het spel verschijnt volgens hem definitief aankomende winter. Volgens de Tsjechische ontwikkelaar is Botanicula toegankelijker dan voorgaande spellen van Amanita Design. Het spel is meer gebaseerd op humor dan op complexe puzzels. In het spel verken je een enorme boom die in totaal 150 aparte schermen bestrijkt. Als speler heb je vijf personages tot je beschikking en moet je een kwaadaardige parasiet verslaan.

Daarnaast werkt Amanita Design aan Samorost 3, waarin de speler reist langs zeven planeten met ieder een eigen unieke stijl. Het ontwerp is een combinatie van echte foto’s met computergemaakte schilderijen. In het spel zal muziek, net als in alle Amanita-spellen, een grote rol spelen. Samorost 3 is in de maak voor pc, Mac en tablets, wanneer we het spel kunnen verwachten is nog niet bekend.