Iwema: "Ben een broer kwijtgeraakt"

Net als al zijn collega's is ook Jasper Iwema geschokt  door de dood van Marco Simoncelli. "Ik groette hem nog voor zijn race", aldus de Nederlander die uitkomt in de 125cc klasse. "Een verschrikkelijk ongeluk natuurlijk. Het voelt alsof ik een broer ben kwijtgeraakt. In de wegrace zijn we toch een soort familie van elkaar”.

Simoncelli kwam vanochtend om het leven in de MotoGP klasse bij de GP van Maleisië op het circuit van Sepang. "Ik vreesde meteen het ergste. Toen ze de race afgelastten, was het wel duidelijk. Ik denk dat de harde klap hem fataal is geworden. Zijn helm was compleet opengespleten.” aldus Iwema.

Volgens de Nederlander was het ongeluk domme pech. "Het circuit van Sepang is niet onveilig en voor ons als coureurs staat veiligheid bijna boven alles. Maar deze sport kent zijn gevaren, dat weet iedereen. Ik zal stilstaan bij zijn dood, hem waarderen en respecteren, maar ik stop niet met racen. Over 2 weken stap ik gewoon weer op die motor. Het klinkt misschien lullig, maar Marco sterft wel in het spel dat hij het liefste deed."