[WTCC] Uitslagen Suzuka

Alain Menu heeft race 1 van het World Touring Car Championshop op Suzuka op zijn naam geschreven. Tom Coronel eindigde door een startongeval buiten de punten. De Nederlander had in race 2 meer succes. Deze schreef hij dan ook op zijn naam.

Race 1

De startlichten voor de eerste wedstrijd bleven lang op rood bij de rollende start, wat tot gevolg had dat er in het veld meteen al enkele aanrijdingen plaatsvonden. Robert Dahlgren en Thiago Monteiro waren meteen uitvallers, terwijl Coronel en Hiroki Yoshimoto na een lang bezoek aan de pits nog wel enkele ronden af konden leggen.

Menu raakte na de start zijn leidende positie kwijt aan Yvan Muller, maar zag dat zijn Chevrolet-teamgenoot in de fout ging, waardoor hij de eerste plaats terug kon veroveren. Muller zakte terug tot plaats vier, achter Rob Huff en Michel Nykjaer die in die volgorde het podium zouden gaan bezetten.

Race 2

Darryl O'Young mocht van poleposition starten, maar kende een slechte start, waarna Coronel de eerste plaats over kon nemen. De Nederlander kreeg meteen drie Chrevrolets en de Volvo van Dahlgren in zijn nek. Muller probeerde Coronel wel te passeren, maar de Nederlander had een antwoord op de acties van de Fransman, waardoor hij zijn tweede zege ooit in het WTCC kon boeken. Derde werd Huff, voor de winnaar van race 1, Menu.

De volledige uitslag van race 1 kan hier worden gevonden, terwijl de volledige uitslag van de tweede race hier staat.