Ferrer kwalificeert zich voor Masters

David Ferrer doet eind november mee aan de Mastersfinale in Londen. De Spanjaard behaalde tijdens de Masters Series in Sjanghai de kwartfinales en dit was genoeg om zich te verzekeren van deelname aan de Mastersfinale. De beste acht tennissers van 2011 strijden daarin om het officieuze wereldkampioenschap.

Behalve Ferrer waren ook Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray en Roger Federer al zeker van een plaatsje in de Mastersfinale. De Spanjaard doet in Londen voor de derde keer mee aan het eindejaarstoernooi. Zijn beste resultaat boekte Ferrer in 2007. Destijds verloor hij de finale van Federer.

Ferrer was dolblij met de plaatsing voor de Masterfinale: "Hier vecht ik het hele jaar al voor. Ik heb tot nu toe een geweldig seizoen achter de rug met veel overwinningen en kan niet wachten om weer in Londen te tennissen. Het is een groots toernooi en het is heel speciaal om bij de beste acht spelers van het seizoen te horen."

In Sjanghai wist Ferrer ten koste van zijn landgenoot Juan Carlos Ferrero de laatste acht te bereiken. Hij versloeg Ferrero in drie sets; 1-6 7-5 6-2. In de kwartfinale treft Ferrer de Amerikaan Andy Roddick. Tomas Berdych, Mardy Fish, Jo-Wilfried Tsonga, Nicolas Almagro en Gilles Simon strijden om de drie overgebleven tickets voor de Mastersfinale.