Douglas: "Wil heel erg graag in Oranje"

FC Twente-speler Douglas heeft sinds deze week de Nederlandse identiteit. Het verlangen om in Oranje te spelen is daarmee alleen maar groter geworden.

De geboren Braziliaan is erg blij dat hij binnenkort zijn Nederlands paspoort in bezit heeft. "Ik zie het als een droom die is uitgekomen", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ik vind het heel mooi dat ik nu dezelfde nationaliteit heb als mijn vriendin en dochter. Daarnaast is het ook een beloning voor al het harde werk dat ik heb gedaan, want ik heb veel moeten studeren voor het inburgeringsexamen."

Nu het allemaal achter de rug is, voelt het als een grote opluchting. "Er is voor mij een grote zorg weggevallen", beaamt Douglas. "Ik wil heel erg graag voor het Nederlands elftal gaan spelen. Nu ik Nederlander ben, is dat gevoel alleen maar sterker geworden."

"Het is geweldig dat het Nederlands elftal zich heeft gekwalificeerd voor het EK", vervolgt hij. "Natuurlijk zou ik daar zelf graag bij willen zijn, maar zover is het nog niet. Eerst moet de FIFA nog een beslissing nemen en ook is het nog afwachten of ik voor het EK word uitgenodigd door de bondscoach."