Vader en zoon Culina ontslagen bij Jets

Enkele dagen voor de start van de Australische A-League heeft Newcastle United Jets vader Branko en zoon Jason Culina ontslagen.

Branko Culina was de trainer van Jets. Ook zijn zoon Jason Culina kreeg te horen dat hij zich niet meer hoeft te melden bij de club. De voormalig speler van onder andere Ajax, PSV en FC Twente kampt met een knieblessure wat hem een jaar aan de kant houdt.

De club deed geen mededelingen over het ontslag van de trainer. Over het ontslag van zoon Jason werd er wel iets medegedeeld. "De club gelooft dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Jason nog terugkeert in de A-League in de nabije toekomst, dat wees tenminste medisch onderzoek uit", werd duidelijk uit een persverklaring van de club.

"De blessure van Jason betekent dat Jets de komende seizoenen zou moeten spelen zonder hun topspeler", vulde Nathan Tinkler, de eigenaar van de club, aan. "Dat is slecht nieuws voor de club, de supporters, de sponsors en de spelers." Jets opent zaterdag het seizoen met een wedstrijd tegen Melbourne Heart, waar John van 't Schip de technisch hoofdverantwoordelijke is.