Verkoop Nintendo 3DS blijft groeien

De verkoop van de Nintendo 3DS blijft in Japan maar toenemen, blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau Media Create. Vorige week werden ruim zeventigduizend exemplaren van de 3D-spelcomputer verkocht. Dat is een stijging van ruim zestien procent ten opzichte van een week eerder.

Sinds Nintendo in augustus de vraagprijs van de Nintendo 3DS met dertig procent verlaagde, zit de verkoop in de lift. Toch valt de populariteit van de Nintendo 3DS nog niet echt terug te zien in de verkoop van games.

Het seksueel getinte Senran Kagura is de hoogst genoteerde game voor de Nintendo 3DS in de Japanse verkooplijst. Het spel komt met ruim 52 duizend verkochte exemplaren binnen op de zesde plaats van de verkooplijst.

Het volgende spel voor de Nintendo 3DS, The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, staat op de zestiende plaats. Het puzzelspel Super Pokemon Scramble is drie plaatsen lager te vinden.

De Japanse verkooplijst wordt gedomineerd door recent uitgegeven Playstation 3-spellen. Met bijna 280 duizend verkochte exemplaren staat het actierollenspel Dark Souls op de eerste plaats, gevolgd door de HD-remake van Ico en Shadow of the Colossus met ruim 91 duizend stuks.


Verkoop Nintendo 3DS blijft groeien (Foto: Novum)