FIFA-topman wil Tévez verbannen uit voetballerij

Als het aan FIFA-vicevoorzitter Jim Boyce ligt, wordt Carlos Tévez verbannen uit de voetballerij als blijkt dat hij een invalbeurt heeft geweigerd. De aanvaller van Manchester City raakte dinsdagavond in het Champions Leagueduel bij Bayern München in opspraak, toen hij volgens trainer Roberto Mancini weigerde in te vallen.

Tévez is voor twee weken geschorst. Zijn werkgever zoekt uit wat er precies is gebeurd. Mocht duidelijk worden dat Tévez de opdracht van Mancini negeerde, dan ziet Boyce hem liever niet terug in de voetballerij. "De FIFA zou de bevoegdheid moeten hebben om een speler een actieve rol in het voetbal af te nemen", zegt de voormalig voorzitter van de Ierse voetbalbond tegen Skysports. "Als Tévez heeft gedaan waar hij van beschuldigd wordt, dan is de club beter af zonder hem."

Een ontslag is daarbij niet genoeg. Boyce wil voorkomen dat als Tévez' contract ontbonden wordt, hij voor veel geld bij een andere club aan de slag gaat. "Ik zou er geen problemen mee hebben als de FIFA sancties in dat opzicht oplegt. Want als Tévez het doet, wie stopt dan degene die het volgende week of de week erna doet?"