Valdano: "Barça en Real kunnen uit Primera División stappen"

De strijd om het kampioenschap in de Spaanse voetbalcompetitie Primera División gaat de laatste jaren alleen nog maar tussen FC Barcelona en Real Madrid. Volgens de voormalig algemeen directeur van Real, Jorge Valdano, kunnen de twee topteams de competitie de rug toekeren, omdat ze niet voldoende uitgedaagd worden.

In Spanje zijn Barcelona en Real Madrid zodanig dominant dat de andere clubs in de competitie eenvoudig opgerold worden. "Willen ze nog uitgedaagd worden, dan moet er een Europese competitie komen," zei Valdano tegen de Spaanse zender Cadena Ser. De Argentijn heeft sinds mei geen functie meer bij de Koninklijke.

"Sinds ik voetbal de laatste maanden een beetje vanaf de buitenkant bekijk, is het gat tussen Barcelona en Real met de rest veel groter geworden. Als je zelf deel uitmaakt van een grote club als Real Madrid ontgaat je dat volledig. Ik heb nu een ander perspectief. Ik ben zelfs bang dat de dominantie van Real en Barça de komende jaren als maar erger wordt. Deze twee clubs hebben de wereld als marktterrein. De andere clubs in de Primera División zijn louter lokaal georiënteerd."