'Toro Rosso in Arabische handen'

Volgens Spaanse media zal het Formule 1-team Scuderia Toro Rosso vanaf de Grand Prix van Italië overgenomen worden door International Petroleum Investment Company (IPIC) uit de Verenigde Arabische Emiraten. De renstal zal als de geruchten kloppen omgedoopt gaan worden in Team UAE. Nu is de renstal nog eigendom van Red Bull.

Volgens de Spaanse media zal met de overname het Spaanse oliemerk Cepsa, dat eigendom is van IPIC, op de auto's gaan verschijnen om zo te pogen de naamsbekendheid te vergroten en het merk uit te rollen naar andere Europese landen. Ook andere bedrijven van IPIC zouden als sponsoren op de auto's moeten gaan verschijnen.

Naar verluidt zouden nieuwe faciliteiten voor het team in Abu Dhabi bij het Yas Marina-circuit al in ontwikkeling zijn. Nu staat de fabriek nog in het Italiaanse Faenza en is er een windtunnel in het Britse Bicester. Mocht alles doorgaan dan is het goed nieuws voor Jaime Alguersuari. De Spanjaard lijkt door de mogelijke komt van een Spaanse sponsor te kunnen blijven.

De tijd zal leren of Toro Rosso ook daadwerkelijk verkocht is aan de Arabische investeerders.