[Jupiler League] Uitslagen speelronde 3

Gisteravond is de derde speelronde Jupiler League afgewerkt. FOK!sport houdt je ook dit seizoen wekelijks op de hoogte van de gebeurtenissen rondom deze competitie. Hieronder vind je een korte impressie, de uitslagen en de stand.

FC Eindhoven is de enige club in de Jupiler League, die na drie speelronden nog geen punten heeft verspeeld. Gisteravond slaagde de formatie er namelijk in om Telstar (3-1) over de knie te leggen en zodoende de derde competitiezege op rij te pakken.

Josemar Makiavala zette FC Eindhoven na bijna twintig minuten spelen op voorsprong. Vlak voor rust verdubbelde Serhat Koc, die onlangs bij de Brabantse formatie terugkeerde, de score. Na 56 minuten wedstrijd slaagde Telstar er in om de aansluitingstreffer te maken. Johan Plat was hier verantwoordelijk voor. In de slotfase was het echter Sjors Paridaans, die voor FC Eindhoven de derde goal van de wedstrijd maakte en daardoor de drie punten veilig stelde.

FC Zwolle boekte gisteren de grootste overwinning van deze speelronde. De Zwollenaren waren met 4-0 te sterk voor AGOVV Apeldoorn. Norair Mamedov was de grote man aan de zijde van de bezoekers. Hij tekende namelijk voor drie doelpunten.

AGOVV Apeldoorn keek binnen een kwartier al tegen een 1-0 achterstand aan. Furdjel Narsingh, de oudere broer van Luciano Narsingh (sc Heerenveen), wist doelman Daan Huiskamp te verschalken. FC Zwolle slaagde er in de tweede helft pas in om het verschil definitief te maken. In het tijdsbestek van twintig minuten vond Mamedov drie keer doel en sleepte op die manier de drie punten in de wacht.

Er werden natuurlijk nog veel meer wedstrijden gespeeld. De meest opvallende uitslag was toch wel de nederlaag van promovendus FC Oss. De Brabanders gingen met 3-4 ten onder in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. Onderin zijn nog twee ploegen, die geen punten hebben behaald. Naast AGOVV Apeldoorn, dat tegen een forse nederlaag aanliep, heeft ook sc Veendam nog geen punten. De formatie van trainer Gert Heerkes verloor met 2-1 van MVV.