Ex-piratenzender Keizerstad FM stopt

Piratenradio Keizerstad FM stopt na bijna dertig jaar met uitzenden. Vanaf 16 september gaat het radiostation uit Nijmegen verder als Radio Oranje Nationaal. Het gaat zich richten op het 'zeer populaire Nederlandse product'. Dat heeft de vertrekkend directeur van Keizerstad FM Ignas Kuppens laten weten.

"De smaak en wensen van luisteraars veranderen regelmatig. Als radio-ondernemer ben je dan ook continu bezig om daar zo goed mogelijk op in te spelen." Die veranderende smaak heeft Kuppens doen besluiten een andere koers te kiezen.

Daarbij hoort ook een nieuwe directeur, vindt de 51-jarige Kuppens, die vanaf het begin bij de radiozender werkt. Na 'zoveel tropenjaren' is het volgens hem tijd 'het stokje over te geven aan de jongere garde'.

Keizerstad FM bestaat sinds 1982 en is sinds 1990 geen piratenzender meer. Eerst werd het een publieke streekomroep, negen jaar later een commerciële regionale zender. Radio Oranje Nationaal is onderdeel van televisiezender TV Oranje.

Radio Oranje Nationaal is te beluisteren via zenders in Arnhem FM 95.5, Nijmegen FM 94.2 en via alle kabelnetten in Gelderland.